Kontakt
Otevírací doba
Stěna
Po - Pá: 10:00 - 21:00
So: 10:00 - 20:00
Ne: 12:00 - 21:00

Prodejna
Po - So: 10:00 - 19:00
Ne: 12:00 - 19:00

Restaurace
TRVALE UZAVŘENO

Kontakt:
Prodejna a stěna:
Tel.: 495 428 308
Email: info @ stenahk.cz



Stěnahk.cz na Facebooku
Novinky

Výlet do Rakouska

Výlet do Rakouska

Report z Rakouska od našeho dlouholetého kamaráda Oldy

 

Ve čtyřech lidech jsme si vyjeli za víkendovými ferratami do Rakouska. Ve čtvrtek 13.6.2024 odpoledne odjezd z Hradce Králové, v neděli návrat.

 

Report z Hradeckého lezeckého poháru 2024

Report z Hradeckého lezeckého poháru 2024

Dne 7. 4. 2024 se na Horolezecké stěně v Hradci Králové konaly dětské a studentské závody v několika kategoriích.

TESTOVAČKA OCÚN!!!

TESTOVAČKA OCÚN!!!
!Hojahoj všem lezcům a lezkyním!
 
Blíží se testovačka lezeček OCÚN! ČTI DÁL >>>

 

Úvod » Články » Diskusní témata » OTEVŘENÉ STUDENTSKÉ ZÁVODY 2019 +VÝSLEDKY + FOTO!

OTEVŘENÉ STUDENTSKÉ ZÁVODY 2019 +VÝSLEDKY+FOTO!

OTEVŘENÉ STUDENTSKÉ ZÁVODY 2019 +VÝSLEDKY + FOTO!

  

>>> FOTOGALERIE <<<

Závody 2019

Ani rok 2019 není výjimkou a proto i letos na Stěně HK proběhly lezecké závody. Kdo jezdíte pravidelně, tak pravidla již znáte prakticky nazpaměť a víte, že hlavním cílem závodů je pořádně si zalézt v partě skvělých lidí, v příjemné a pohodové atmosféře. Nejinak tomu bylo i letos. Na závodníky čekalo celkem 23 lezeckých cest v prvním kole. A aby toho nebylo málo, navíc na bouldrovce číhalo překvapení – bonusová cesta, boulder nazvaný Horror balls. Protože většina závodníků si jej nechala nakonec, udělám to ve svém popisu stejně.

První kolo mělo, jako obvykle, takový pozvolný začátek, kdy na čtvrtou hodinu začali přicházet první závodníci, obhlíželi cesty, vymýšleli taktiku a pomalu se pouštěli do prvních lezeckých kroků. Netrvalo to však dlouho a všech 32 přihlášených závodníků se pralo v cestách o každý chyt. Někde to bylo jednodušší, jinde o poznání obtížnější. Však také obtížnostní rozsah byl obrovský – nejlehčí cesta prvního kola byla trojka, ta nejtěžší potom čistá osma. Protože v každé obtížnosti byly minimálně dvě linie, na své si přišel rozhodně každý.

Když se blížila sedmá hodina, limit pro konec kvalifikace, závodníci postupně začali vytrácet ze stěny a stěhovali se na boulder. Tam na ně čekal ten horor. Tedy Horror. Konkrétně Horror balls. Je to něco jako od Hitchcocka. Jenže tohle je z dílny Shybuj.cz. Při prvním pohledu se většinou ozývalo: „Tak tohle ne!“ Nebo: „Do toho nejdu.“ A další, mnohem peprnější výrazy. Nakonec neodolal téměř nikdo a došlo nejen na mohutné povzbuzování, ale i na vtipné chvíle. O co tedy šlo? Na boulderu byla nainstalována řada šedých koulí. Začínalo se na koulích o průměru 40mm a principem této taškařice bylo přeručkovat (bez pomoci nohou, struktury, přihlížejících…) až na tu poslední kouli, jejíž velikost byla rovných 400mm. Takže masakr. Ale za hodně bodů. Proto se všichni snažili a byly k vidění opravdu skvělé výkony.

V 19:00 byl ohlášen konec první části a po dolezení posledních pokusů došlo k rychlému spočítání bodů a vyhlášení finalistů. Ti dostali rozpravu ohledně finálových cest, prohlédli si linie a začali lézt, opět klasicky, v pořadí od nejmenšího bodového zisku. Samozřejmě studenti měli přednost. Ani záludnosti finálových cest však nezaručili čisté rozdělení závodníků a muselo se přistoupit k rozstřelu. Nejprve proběhl lítý boj o třetí místo mezi studentkami. Poté se dámy popraly o příčku nejvyšší. Muži se nám rozdělili bezproblémově a proto došlo na největší souboj večera. O titul nejlepšího studenta Hradeckých závodů nestačilo nastoupit do superfinálové cesty jednou. Dokonce ani dvakrát ne. Napotřetí si to oba borci tedy rozdali opět ve finálové cestě, nicméně ani ta nerozhodla a museli jsme přistoupit na to, že o vítězi rozhodne bodový zisk z prvního kola. I tak to bylo velmi těsné a mně nezbývá, než oběma vyseknout obrovskou poklonu. To, že vylezli hromadu cest v prvním kole, potrápili se na koulích, probojovali se finálovou cestou a pak ještě třikrát za sebou lezli prakticky bez odpočinku cesty o obtížnosti mezi 8+/9- (a to je dolézali do horní třetiny) – to je naprosto fantastický výkon, který ukazuje, že oba jsou naprosto famózně připraveni na nadcházející „překližkovou“ sezonu.

Nakonec zbývalo tedy vyhlásit vítěze, rozdat ceny a popřát si šťastnou cestu domů a neméně šťastné shledání na StěněHK v roce 2020.

Závěrem mi dovolte ještě pár slov díků. Poděkování patří všem, bez kterých by to nešlo. V první řadě tedy závodníkům za chuť bojovat a za předvedené výkony, na které se byla radost dívat. Divákům za skvělou atmosféru a povzbuzování lezoucích finalistů. A rozhodně nemalé díky patří sponzorům, že na nás myslí a připravili si pro závodníky velkou porci krásných cen.

Děkujeme všem a těšíme se na znovusetkání na dalších závodech!

>>> FOTOGALERIE <<<

Výsledky:

Studentky:

Ženy:

Studenti:

Muži:

1.Daňová Karolína

1.Pácaltová Zuzana

1.Trkal František

1.Havrda Petr

2.Petrová Pavlína

2.Koťátková Iva

2.Pipek Ondřej

2.Slouka Pavel

3.Čechová Aneta

3.Benková Markéta

3.Kožíšek Matěj

3.Jedlička Miroslav

4.Krohová Lucie

 

4.Sudek Šimon

4.Koťátko Zdeněk

5.Pokorná Eliška

 

5.Novotný Pavel

5.Petránek Karel

6.Kinclová Johana

 

6.Trojan Tomáš

6.Fuchs Matyáš

7.Wiszová Klára

 

7.Němec Tadeáš

7.Karásek Václav

8.Šimková Adéla

 

8.Kratochvíl Tomáš

8.Vojtěch Marek

 

 

9.Kyslík Daniel

9.Sonda Martin

 

 

10.Pekař Dominik

10.Vokatý Tomáš

 

 

 

11.Plch Dušan

 

 

 

Za posledních 30 dnů nikdo nevložil příspěvek do diskuze.

Abyste mohli vkládat příspěvky, tak se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.

© 2013-2024, Lezecká stěna - Hradec Králové.

Realizace a SEO: CCN PLUS s.r.o.