Kontakt
Otevírací doba
Stěna
Po - Pá: 10:00 - 21:00
So: 10:00 - 20:00
Ne: 12:00 - 21:00

Prodejna
Po - So: 10:00 - 19:00
Ne: 12:00 - 19:00

Restaurace
TRVALE UZAVŘENO

Kontakt:
Prodejna a stěna:
Tel.: 495 428 308
Email: info @ stenahk.cz



Stěnahk.cz na Facebooku
Novinky

Report z hradeckého lezeckého poháru 2024

Report z hradeckého lezeckého poháru 2024

Dne 7. 4. 2024 se na Horolezecké stěně v Hradci Králové konaly dětské a studentské závody v několika kategoriích.

TESTOVAČKA OCÚN!!!

TESTOVAČKA OCÚN!!!
!Hojahoj všem lezcům a lezkyním!
 
Blíží se testovačka lezeček OCÚN! ČTI DÁL >>>

 

Opravené lezečky jsou tu!!!

Opravené lezečky jsou tu!!!

Právě dorazila nová várka opravených lezeček z Restday! Čti dál...>>

 

Úvod » Články » Diskusní témata » Pár slov z lezeckých závodů 2016

Pár slov z lezeckých závodů 2016

Pár slov z lezeckých závodů 2016

Sice je to k nevíře, ale uplynul další rok a na scéně se znovu ukázaly již tradiční Otevřené studentské závody v lezení na obtížnost. Nový název v sobě ovšem neskrýval žádné velké změny v koncepci a tak se závodníci mohli těšit celkem na 21 cest. Začali jsme ve čtyři hodiny odpoledne prvním kolem. V rámci kterého si lezoucí nadšenci mohli vybírat z celkem osmnácti linek různých obtížností podle léty prověřeného klíče. Obtížnostně se cesty dělily do sedmi kategorií, v těch nejlezenějších z nich se nacházely až tři cesty. To mělo zlepšit výběr, ale také uspořit čas, protože závodníci se měli možnost rozprostřít po větším prostoru a vyhnout se dlouhému čekání. Musím přiznat, že tento krok tak úplně nevyšel, neboť v obtížnosti  7+/8- chtělo nejvíce lidí lézt na své oblíbené cestě. Bohužel všichni na stejné. První kolo se nám tedy protáhlo až do sedmi hodin.

                Protože nebylo nač čekat, rychle jsme vyhodnotili výsledky a vyhlásili finalisty. Ti si nejprve prohlédli finálové cesty a vzápětí se odebrali do izolace. Protože něžnější pohlaví nemívá tak „natřískanou“ startovní listinu, měla děvčata odlezeno výrazně dříve, než muži. A to i přesto, že k určení třetího místa bylo nutné udělat „rozstřel“ mezi třemi závodnicemi. Ty si vyzkoušely finálovou cestu ještě jednou. Druhý pokus byl lepší a dívky se pohodlně rozřadily.

                Na mužské finálové cestě zuřily mezitím líté boje. Všichni bojovali jako by šlo o život a nechtěli dát soupeřům ani chyt zadarmo. Chvílemi jsme díky tomu prožívali i horké chvilky, neboť někteří v návalu adrenalinu zapomínali na jištění a hrozily jim tedy dlouhé odskoky. Za výborné divácké podpory došlo i finále ke svému konci a stejně jako v kategorii studentek skončili tři muži na shodném třetím místě. Po dohodě tomu tak zůstalo, nelezl se rozstřel, namísto toho nastoupili dva nejlepší muži a jeden ze závodníků ze třetího místa k exhibičnímu přelezu superfinálové cesty.

                Mezi lezením „superfinálovky“ jsme se dopočítali k výsledkům, které naleznete pod tímto článkem. Vyhlášení proběhlo bez zbytečných odkladů a každý účastník, který vydržel do konce, si odnesl nějakou tu cenu. Ve hře byly ceny od sponzorů StěnyHK, Salewy, Chimpanzee, Tendonu, Yate, X-Iontu, Singing Ricku, Ocún, Metolius, 3F Vision, Salticu a Makaku.  Závěrem nezbývá, než poděkovat všem závodníkům za mimořádně kvalitní klání, divákům za podporu a super atmosféru, sponzorům za ceny, no a samozřejmě StěněHK za poskytnutí prostoru pro uspořádání celé akce. Doufám, že za rok se sejdeme opět a že s Vaší velkou pomocí upevníme tradici super lezeckých závodních setkání.

 

Výsledky:

Fotky budou co nevidět :-)

Za posledních 30 dnů nikdo nevložil příspěvek do diskuze.

Abyste mohli vkládat příspěvky, tak se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.

© 2013-2024, Lezecká stěna - Hradec Králové.

Realizace a SEO: CCN PLUS s.r.o.