Kontakt
Otevírací doba
Stěna
Po - Pá: 10:00 - 21:00
So: 10:00 - 20:00
Ne: 12:00 - 21:00

Prodejna
Po - So: 10:00 - 19:00
Ne: 12:00 - 19:00

Restaurace
TRVALE UZAVŘENO

Kontakt:
Prodejna a stěna:
Tel.: 495 428 308
Email: info @ stenahk.cz



Stěnahk.cz na Facebooku
Novinky

Report z Hradeckého lezeckého poháru 2024

Report z Hradeckého lezeckého poháru 2024

Dne 7. 4. 2024 se na Horolezecké stěně v Hradci Králové konaly dětské a studentské závody v několika kategoriích.

TESTOVAČKA OCÚN!!!

TESTOVAČKA OCÚN!!!
!Hojahoj všem lezcům a lezkyním!
 
Blíží se testovačka lezeček OCÚN! ČTI DÁL >>>

 

Opravené lezečky jsou tu!!!

Opravené lezečky jsou tu!!!

Právě dorazila nová várka opravených lezeček z Restday! Čti dál...>>

 

Úvod » Články » Diskusní témata » Report - Otevřené studentské závody 2021

Report - Otevřené studentské závody 2021

Report - Otevřené studentské závody 2021

Po roční covidové pauze se nám podařilo zase uspořádat již tradiční Otevřené studentské závody na obtížnost. Ten kdo jezdí pravidelně, tak pravidla již znáte prakticky nazpaměť. Nejsme profíci a tak hlavním cílem je, pořádně si zalézt v partě skvělých lidí.

Nejinak tomu bylo i letos. Rekordní účast 42 závodníků a závodnic nás mile překvapila.  Na závodníky čekalo celkem 25 lezeckých cest v prvním kole. Nově jsme měli dvě cesty. Které byli z dřevěných chytů. Novinka z dílny Shybuj.cz. Aby toho nebylo málo, na bouldrovce čekalo překvapení – Bonusová cesta v podobě opískovaných žížal. Protože většina závodníků si jej nechala nakonec, udělám to ve svém popisu stejně.

První kolo mělo, jako obvykle, takový pozvolný začátek. První závodníci začali přícházet již před čtvrtou hodinou, obhlíželi cesty, vymýšleli taktiku a pomalu se pouštěli do prvních lezeckých kroků. Netrvalo to však dlouho a všech 42 přihlášených závodníků se „pralo“ v cestách o každý chyt. Někde to bylo jednodušší, jinde o poznání obtížnější. Však také obtížnostní rozsah byl obrovský – nejlehčí cesta prvního kola byla 4+, ta nejtěžší potom 8+. Protože v každé obtížnosti byly minimálně dvě linie, na své si přišel rozhodně každý.

Když se blížila šestá hodina, limit pro konec kvalifikace, závodníci postupně začali vytrácet ze stěny a stěhovali se na boulder. Tam na ně čekal legrace v podobě žížal. Jenže tohle je z dílny Shybuj.cz a to znamená, že o zábavu bude postaráno. Při prvním pohledu se většinou ozývalo: „Tak tohle ne!“ Nebo: „Do toho nejdu.“ A další, mnohem peprnější výrazy. Nakonec neodolal téměř nikdo a došlo nejen na mohutné povzbuzování, ale i na vtipné chvíle. O co tedy šlo? Na boulderu byla nainstalována řada opískovaných žížal. Začínalo se na menších zížalách a principem této taškařice bylo přeručkovat (bez pomoci nohou, struktury, přihlížejících…) až na tu poslední pěkně vypasenou žížalu. Ale za hodně bodů. Proto se všichni snažili a byly k vidění opravdu skvělé výkony. Až na konec to nikdo nedal. :-)

V 18:45 byl ohlášen konec první části a po dolezení posledních pokusů došlo k rychlému spočítání bodů a vyhlášení finalistů. Ti dostali rozpravu ohledně finálových cest, prohlédli si linie a začali lézt, opět klasicky, v pořadí od nejmenšího bodového zisku. Samozřejmě studenti měli přednost. Ani záludnosti finálových cest však nezaručili čisté rozdělení závodníků a muselo se přistoupit k rozstřelu. Nejprve proběhl lítý boj o první místo mezi studentkami. Muži si rozdělili první dvě příčky ve velmi těžké finálovce. I tak to bylo velmi těsné a mně nezbývá, než oběma vyseknout obrovskou poklonu. To, že vylezli hromadu cest v prvním kole, potrápili se na žížalách, probojovali se finálovou cestou a pak ještě třikrát za sebou lezli prakticky bez odpočinku cesty o obtížnosti mezi 9- (a to je dolézali do horní třetiny) – to je naprosto fantastický výkon, který ukazuje, že oba jsou naprosto famózně připraveni na nadcházející „překližkovou“ sezonu.

Nakonec zbývalo tedy vyhlásit vítěze, rozdat ceny a popřát si šťastnou cestu domů a neméně šťastné shledání na StěněHK v roce 2022.

Závěrem mi dovolte ještě pár slov díků. Poděkování patří všem, bez kterých by to nešlo. V první řadě tedy závodníkům za chuť bojovat a za předvedené výkony, na které se byla radost dívat. Divákům za skvělou atmosféru a povzbuzování lezoucích finalistů. A rozhodně nemalé díky patří sponzorům, že na nás myslí a připravili si pro závodníky velkou porci krásných cen! Děkuji kolegům za pomoc s organizací a těším se na další ročníky tohoto závodu.
 

Pája
 

Fotogalerie ZDE

Výsledky:

Studentky:

Ženy:

Studenti:

Muži:

1. Daňová Karolína

1. Zeisková Markéta

1. Sudek Šimon

1. Havrda Petr

2. Najmanová Jitka

2. Koťátková Iva

2. Kopaček Jakub

2. Berka Martin

3. Kubíčková Kateřina

3. Fadrhonsová Hana

3. Pařík Ondřej

3. Antoš Martin

4. Bejdáková Barbora

 4.Růžičková Ludmila

4. Pařík Marek

4. Pipek Ondřej

5. Čechová Aneta

5. Badalíková Lucie

5. Kyslík Daniel

5. Petránek Karel

6. Zakopalová Terezie

6.Válková Pavla

6. Studník Ondřej

6. Jedlička Miroslav

Šimková Adéla

7.Benková Markéta

7. Smyčka Michal

7. Jandáček Jakub

Krejčová Anežka

 8.Zemsková Eli

8. Škopek Vojtěch

8. Ott Rostislav

 

 

9. Kudrna Tomáš

9. Mansfeld Jiří

 

 

10. Viták Roman

10. Koťátko Zdeněk

 

 

11.Trnka Martin

11. Jenka Jiří

   

12. Němec Tadeáš

12. Ščudla Jaroslav

     

13. Mansfeld Josef

     

14. Freisleben Pavel

 


 

Za posledních 30 dnů nikdo nevložil příspěvek do diskuze.

Abyste mohli vkládat příspěvky, tak se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.

© 2013-2024, Lezecká stěna - Hradec Králové.

Realizace a SEO: CCN PLUS s.r.o.