Kontakt
Otevírací doba
Stěna
Po - Pá: 10:00 - 21:00
So: 10:00 - 20:00
Ne: 12:00 - 21:00

Prodejna
Po - So: 10:00 - 19:00
Ne: 12:00 - 19:00

Restaurace
TRVALE UZAVŘENO

Kontakt:
Prodejna a stěna:
Tel.: 495 428 308
Email: info @ stenahk.cz



Stěnahk.cz na Facebooku
Novinky

Report z Hradeckého lezeckého poháru 2024

Report z Hradeckého lezeckého poháru 2024

Dne 7. 4. 2024 se na Horolezecké stěně v Hradci Králové konaly dětské a studentské závody v několika kategoriích.

TESTOVAČKA OCÚN!!!

TESTOVAČKA OCÚN!!!
!Hojahoj všem lezcům a lezkyním!
 
Blíží se testovačka lezeček OCÚN! ČTI DÁL >>>

 

Opravené lezečky jsou tu!!!

Opravené lezečky jsou tu!!!

Právě dorazila nová várka opravených lezeček z Restday! Čti dál...>>

 

Úvod » Články » Diskusní témata » Report z Otevřených studentských závodů 2023

Report z Otevřených studentských závodů 2023

Report z Otevřených studentských závodů 2023

Listopad a Otevřené studentské závody u nás na stěně, to neodmyslitelně patří k sobě. Proto jsem rád, že se nám po roční pauze opět podařilo tyto závody uspořádat, tím spíše, když naše horolezecká stěna slaví tento měsíc své 15. narozeniny. Pravidla závodu zůstala stejná jako v předešlých letech, tudíž je již většina závodníků znala velmi dobře. I zde a rozhodně ne naposled bych rád poděkoval všem sponzorům, kteří se velkou mírou podíleli na tom, že závody znovu mohly proběhnout.

 

            Letošního ročníku Otevřených studentských závodů se zúčastnilo 31 závodníků ve 4 kategoriích: studenti, studentky, muži open, ženy open. S účastí jsme byli nadmíru spokojeni i s přihlédnutím na fakt, že v minulém roce závody nemohly proběhnout. Na kvalifikaci byl přiřazen rekordní počet cest, konkrétně 27. Myslím, že větší počet cest byl ku prospěchu věci a podobným směrem chceme směřovat i v příštích letech.

 

            Jako již tradičně byl pro závodníky připravený i bonusový program z dílny Shybuj.cz! Závodníci měli možnost otestovat si svou sílu ve visu obouruč na obrovské dřevěné kouli. Motivace?  Nejlepší dva výkony večera dostaly divokou kartu rovnou do finále. O srdnaté výkony nebylo nouze a v několika málo časech se závodníci přehoupli i přes minutu, což je fantastický výsledek.

 

            Zhruba po 3 hodinách od zahájení klasifikace jsme již znali všechny postupující a nic nebránilo k tomu přejít na finálové, potažmo superfinálové klání.  Finalisti byli izolováni na boulderu a postupně voláni ke svým finálovým výkonům. I letos byly finálové a superfinálové cesty postaveny krátce před závody, aby nebyla možnost si cesty předem vyzkoušet. Na dámské finálové cestě (studentky, ženy) se k topovému chytu nikdo nedostal, tudíž rozhodovalo pořadí dosažených chytů. U studentů na velkém převisu tomu bylo zrovna tak. Muži měli ve finálové sestavě největší zastoupení, a to jak vzhledem k velkému počtu účastníků, tak i velké konkurenci. Finálovou cestu jich přelezlo hned několik. Poté však bohužel došlo k technickým problémům a ve finálové cestě nebylo možné pokračovat. Po domluvě se závodníky a v rámci spravedlnosti jsme se rozhodli všechny finálové závodníky z kategorie muži open nominovat na superfinálovou cestu. Zde se po výborném výkonu vyprofiloval jako vítěz Petr Havrda, který jako jediný dokázal superfinálovou cestu s obtížností 9 (UIAA) vylézt. Výkony byly velice vyrovnané, o konečném pořadí často musel rozhodovat i čas, který lezci na převislé stěně strávili.

 

            Závěrem bych rád poděkoval všem závodníkům za skvělé výkony, ale i shovívavost s menšími technickými potížemi, které k tomu občas patří.

To poslední a největší díky putuje ke sponzorům, kteří velkou mírou přispěli ke konání letošních závodů a poskytli hodnotné ceny pro naše závodníky. Mezi nimi namátkou např. horolezecké přilby, posilovací panel, knihy, outdoorové či lezecké vybavení a mnoho dalšího. Mockrát Vám děkujeme!

Jedná se zejména o firmy: 3F Vision, Chimpanzee, Dapsport, Makak, Metolius, Montura, Salewa, Saltic, Singing Rock, Shybuj.cz a Yate.

Těšíme se v příštích letech!

S pozdravem

David P.

 

Za posledních 30 dnů nikdo nevložil příspěvek do diskuze.

Abyste mohli vkládat příspěvky, tak se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.

© 2013-2024, Lezecká stěna - Hradec Králové.

Realizace a SEO: CCN PLUS s.r.o.