Kontakt
Otevírací doba
Stěna
Po - Pá: 10:00 - 21:00
So: 10:00 - 20:00
Ne: 12:00 - 21:00

Prodejna
Po - So: 10:00 - 19:00
Ne: 12:00 - 19:00

Restaurace
TRVALE UZAVŘENO

Kontakt:
Prodejna a stěna:
Tel.: 495 428 308
Email: info @ stenahk.cz



Stěnahk.cz na Facebooku
Novinky

Velikonoční otevíračka 2024

Velikonoční otevíračka 2024

Milí lezci,

Velikonoce se blíží a u nás na stěně si můžete zalézt v běžné otevírací době až do neděle 31.3. včetně! ...ČTI DÁL >>>

 

Upravená otevírací doba dne 7.4.2024

Upravená otevírací doba dne 7.4.2024

Z důvodu organizace Hradeckého lezeckého poháru 2024 jsme nuceni posunout otevírací dobu v neděli 7.4.2024 z původních 12:00 - 21:00 na 14:00 - 21:00. Omlouváme se za komplikace a doufáme, že Vám tato změna nenaruší Vaše plány.

Nedělní lezení pro všechny

Nedělní lezení pro všechny

Stěna Hradec Králové nově připravuje lezecké akce pod vedním zkušených instruktorů pro lezce i nováčky všech věkových kategorií.

 

 

Úvod » Články » Události » Snow Film Fest

Snow Film Fest

Snow Film Fest

I. PÁSMO (17:00 – 18:30)

1. Zahájení I.Pásmo

2. SIBIŘSKÝ TRAVERZ

3. WHISKEY BERBER

4. Přestávka 5min

5. TAMARA

 

Mezi pásmy budou spoty ze závodního skialpinismu. Ukázka vybavení a povídání o rozvoji tohoto sportu u nás i ve světě.


 

II. PÁSMO (19:00 – 21:00)

1. Zahájení II.Pásmo

2. BULHARSKÉ BÍLÉ ZLATO

3. LEDY A PŘÍLIVY

4. Přestávka 5min

5. BÍLÉ OBJETÍ

 

 

 

SIBIŘSKÝ TRAVERZ

  

Dokument mapuje 9 288 km dlouhou lyžařskou výpravu po nejdelší železnici světa – Transsibiřské magistrále. Zvládnout celou trasu z Vladivostoku až do Moskvy může být zdlouhavý a nudný zážitek, pokud si neuděláte pár zastávek.  A pokud máte s sebou lyže, nudit se rozhodně nebudete. Tým špičkových lyžařů a filmařů z proslulých Sherpas Cinema se po této slavné trase vypravilo, aby se seznámili s místní komunitou a prozkoumali sibiřský prašan. Čeká nás zastávka v odlehlé divočině na hoře Mamay poblíž Bajkalu, sněhové bouře v horském středisku Sheregesh  i návštěva lovecké vesnice, kde si obyvatelé vyrábějí vlastní lyže.

Režie: Sherpas Cinema, délka: 28 min, země: Kanada

Jazyk: anglický, české titulky

 

WHISKEY BERBER

   
 

Bratři Švihálkové alias Kejda Ski Team se v zimní sezóně 2014-2015 zaměřili na odhalování skialpového potenciálu marockého Atlasu. S cílem najít co nejzajímavější sjezdové linie v nejvyšších částech Atlasu vyrazili do severní Afriky hned dvakrát. A důraz byl kladen také na dokumentaristickou stránku věci. Výsledkem jejich snažení je film Whiskey Berber, který představí tři hlavní oblasti tohoto horského pásma, Mgoun, Toubkal aTazarhart a tamní skiextrémové linie, zavede nás do rušného Marrakéše a ukáže skromný život Berberů, obyvatelů horských vesnic.

Režie: Ondřej a Jiří Švihálkovi, délka: 34 min, země: České republika

Jazyk: český

TAMARA


 

V roce 2012 Tamara Lunger poprvé spatřila 8 611 metrů vysoký vrchol K2. Pohled na něj byl ohromující v neposlední řadě pro to, že K2 je považována za nejnebezpečnější osmitisícovku. Již více než 80 horolezců zde přišlo o život. Přesto Tamara jako 28-letá zamířila opět do Pákistánu spolu s alpinistou Nikolausem Gruberem, aby čelila největší výzvě své horolezecké kariéry. Film je portrétem ženy, která miluje extrémy a žije pro ně. Film plný bolesti a strachu, ale i odhodlání a štěstí.

Režie: Joachim Hellinger, Christian Schmidt, délka: 17 min, země: Německo

Jazyk: německý, anglický, české titulky

 

                                                           BULHARSKÉ BÍLÉ ZLATO
 

      
 

Bulharské kopce můžou ve freeriderovi zpočátku budit rozpačitý dojem, nikde žádná dominanta a samé pláně. Jakmile se však ponoříte do jejich nitra, poznáte kouzlo krátkých, strmých a velmi technických sjezdů. Kvalita sněhu je tu výborná a na člověka tu narazíte opravdu zřídkakdy. Pokud si vyberete terén, máte jistotu, že jej před vámi nejely stovky lidí, ale zřejmě budete jeden z prvních.Tak by se dal shrnout výlet pětice Čechů, kteří sebrali auto a vyrazili na 1500 km dlouhou cestu do bulharské Rily, za poznáním východoevropské kultury, místních hor a terénů pro freeride. Kromě hor ve filmu poznáte hlavní město Sofii a seznámíte se s místními obyvateli. A to, že se v místě konal vůbec poprvé Bulharský Freeride Tour závod, byl jen příjemný bonus a skvělé zpestření na závěr.

Země: Česká republika, délka:32 minut, režie: Jiří Šáňa, jazyk: český

 

LEDY A PŘÍLIVY


        


V roce 2014 se šestice žen vydala na malé plachetnici z Islandu přes Dánsko až k západnímu pobřeží Grónska. Bez větších zkušeností se postupně seznámily s  ovládáním lodě i pobytem na širém moři, kde po několik dní plavby nespatřily žádnou pevninu. V Grónsku pak prozkoumaly nové lyžařské cesty a sesbíraly data pro vědecké analýzy tohoto úžasně divokého kousku světa. Počasí i kvalita sněhu na mnoha místech předčila jejich očekávání. Naproti tomu se v jedné z vytipovaných oblastí nedostávalo sněhu. Tady si všechny uvědomily, jak velký dopad má pro tuto oblast globální oteplování. Kde jindy bývalo moře pokryté ledem a  domy skryté pod přívaly sněhu je nyní poprašek a teploty jen mírně pod nulou. Prožijte dobrodružnou cestu po mořské hladině, strmých kopcích a za poznáním klimatických změn naši krásné planety.

Režie: Kt Miller, délka: 30 min, země: USA

Jazyk: anglický, české titulky

 

BÍLÉ OBJETÍ

         
 

Zima a sníh v horách láká velké množství sportovních nadšenců. I přes velký posun v předpovídání lavinového nebezpečí vzrůstají počty nehod s fatálními následky.  Tvůrci filmu nechtějí moralizovat nebo kázat, ale spíš se snaží najít vysvětlení, co lidi žene vstříc adrenalinovému zážitku a riskování. Film je o lidech, kteří se dostali do smrtelného nebezpečí v zimních podmínkách. Proč jsou ochotni cestovat stovky kilometrů a riskovat své životy? Dokument nahlíží do světa freeriderů, snowboardistů, horolezců, ale také do světa lidí, kteří pracují pro Horskou záchrannou službu a v centrech lavinové prevence.  Ve filmu se střídají rozhovory s lidmi a rekonstrukce nehod natáčené v místech, kde se opravdu staly.

Režie: Branislav Molnár, Peter Magnát, délka: 53 min, země: Slovensko

 

trailer k Snow Film Festu je zde:     http://www.pohora.cz/snow-film-fest/

© 2013-2024, Lezecká stěna - Hradec Králové.

Realizace a SEO: CCN PLUS s.r.o.