Kontakt
Otevírací doba
Stěna
Po - Pá: 10:00 - 21:00
So: 10:00 - 20:00
Ne: 12:00 - 21:00

Prodejna
Po - So: 10:00 - 19:00
Ne: 12:00 - 19:00

Restaurace
TRVALE UZAVŘENO

Kontakt:
Prodejna a stěna:
Tel.: 495 428 308
Email: info @ stenahk.cz



Stěnahk.cz na Facebooku
Novinky

Report z Hradeckého lezeckého poháru 2024

Report z Hradeckého lezeckého poháru 2024

Dne 7. 4. 2024 se na Horolezecké stěně v Hradci Králové konaly dětské a studentské závody v několika kategoriích.

TESTOVAČKA OCÚN!!!

TESTOVAČKA OCÚN!!!
!Hojahoj všem lezcům a lezkyním!
 
Blíží se testovačka lezeček OCÚN! ČTI DÁL >>>

 

Opravené lezečky jsou tu!!!

Opravené lezečky jsou tu!!!

Právě dorazila nová várka opravených lezeček z Restday! Čti dál...>>

 

Úvod » Články » Diskusní témata » 9. dětský HIS-maratón

9. dětský HIS-maratón

9. dětský HIS-maratón

V lezecké oblasti HIS v Novém Městě nad Metují proběhl v sobotu 9. června další ročník dětských outdoorových lezeckých závodů s mezinárodní účastí. V HISu jsme mohli přivítat na 50 účastníků s početným doprovodem!!
Krásný letní den s teplotami šplhajícími skoro až ke třicítce přivítal účastníky letošních závodů. Přívalové deště s bouřkami se naštěstí HISu vyhnuly a spadly všude kolem, ten nejbližší na druhé straně Nového Města. Početné startovní pole, které se k nám sjelo doslova z celé republiky a z Polska, se tak mohlo plně věnovat závodění a dalším atrakcím připraveným v areálu HISu. Děkujeme všem, že jste nás v tom opět nenechali!!
 
Děkujeme také našim tradičním partnerům, kteří nám zůstali věrní a díky nimž jsme mohli zachovat atraktivitu závodu na už standardně vysoké úrovni a pro závodníky zajistit dobré zázemí a hodnotné ceny. Děkujeme moc a doufáme ve spolupráci i při dalším ročníku těchto netradičních dětských závodů na přírodních skalách.

Formát závodu jsme letos malinko poupravili a přidali jednu cestu na rychlost. Závodníci tak před sebou měli 7 cest na obtížnost, 1 cestu na rychlost a 2 bouldery. Každá cesta a boulder byly rozděleny na zóny, jejichž dosažení bylo ohodnoceno určitým počtem bodů. Součet bodů rozhodl o celkovém pořadí. Pokud nerozhodl součet, pak se přihlíželo k počtu TOPů, nejtěžší vylezené cestě, počtu pokusů v boulderu a k času cesty na rychlost.


Před závodníky byly cesty v klasifikacích: 4-, 5-,6-, 6, 6+, 7-, 7+,  dva bouldery (lehčí a těžší) a rychlost v klasifikaci 5-. Výběr cest podléhal podmínce, aby si zalezl každý závodník, takže těm namakaným se výběr cest mohl zdát lehký, ale myslím, že se i oni pěkně zapotili v těch těžších liniích. Zejména traverzový boulder a „Opukománie“ za 7+ prověřily i ty nejlepší, jejich "skalp" si odneslo jen pár borců.
Vyrovnaných těžkých cest vhodných pro tyto závody v HISu moc není, a tak si pomáháme různými vyznačenými variantami. Letos jsme využili otevření nového sektoru v „Novém světě“ (u kamenné mohyly), kde jsme připravili jednu zbrusu novou linii.

Překvapením byl klavírní koncert, ktarý si závodníci během lezení mohly vyslechnout.
Ihned po dolezení posledního závodníka proběhlo vyhlášení a předání cen od partnerů závodů, které se jako vždy dostaly na všechny soutěžící. Prvních pět borců z každé kategorie si navíc mohlo vybrat z hodnotných cen připravených volně před stupni vítězů.
 

CELKOVÉ VÝSLEDKY a STUPNĚ VÍTĚZŮ
 
Kdo měl odlezeno, mohl se věnovat dalším radovánkám. Nad řekou byly nataženy dvě lajny, jedna s jistícím lanem a druhá nižší bez… na tu si ale moc borců netrouflo :-) Pro tento den byla opět připravena velká lanová houpačka ukotvená v korunách stromů a se startem z kamenných teras ve svahu pod stěnami. I další stabilní atrakce byly v obležení, lanovka, houpačky, domeček, aj.  Dobrovolné koupání v řece také proběhlo. Dva sudy limči se sice jako loni nevypily, ale přispěly ke koloritu závodu. Oblíbený rošt byl obložen různými pochutinami. Byla káva i nealko pivko pro doprovod. Celý den se nesl v příjemné a uvolněné atmosféře jak u skal, tak v podskalí. A pozitivní ohlasy od účastníků nám potvrzovaly, že tyto netradiční závody na přírodních skalách si našly stálé místo v diářích účastníků. 

Závod by však nebyl bez všech jističů na stanovištích, administrátorek v kanceláři a dalších pomocníků… bylo to celkem 15 lidí. Díky moc přátelé!!

 
 


Tak za rok kamarádi, závodníci a rodičové !! Sejdeme se na jubilejním 10. ročníku a možná bude i překvapení.

Krásné lezecké léto a prázdniny všem malým a mladým lezcům
přeje za HOVRCH

Petr Hacker

REPORT


FOTO a VÝSLEDKY


 

Za posledních 30 dnů nikdo nevložil příspěvek do diskuze.

Abyste mohli vkládat příspěvky, tak se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.

© 2013-2024, Lezecká stěna - Hradec Králové.

Realizace a SEO: CCN PLUS s.r.o.