Kontakt
Otevírací doba
Stěna
Po - Pá: 10:00 - 21:00
So: 10:00 - 20:00
Ne: 12:00 - 21:00

Prodejna
Po - So: 10:00 - 19:00
Ne: 12:00 - 19:00

Restaurace
TRVALE UZAVŘENO

Kontakt:
Prodejna a stěna:
Tel.: 495 428 308
Email: info @ stenahk.cz



Stěnahk.cz na Facebooku
Novinky

Report z hradeckého lezeckého poháru 2024

Report z hradeckého lezeckého poháru 2024

Dne 7. 4. 2024 se na Horolezecké stěně v Hradci Králové konaly dětské a studentské závody v několika kategoriích.

TESTOVAČKA OCÚN!!!

TESTOVAČKA OCÚN!!!
!Hojahoj všem lezcům a lezkyním!
 
Blíží se testovačka lezeček OCÚN! ČTI DÁL >>>

 

Opravené lezečky jsou tu!!!

Opravené lezečky jsou tu!!!

Právě dorazila nová várka opravených lezeček z Restday! Čti dál...>>

 

Úvod » Články » Diskusní témata » Jarní rozlezeníčko

Jarní rozlezeníčko

Jarní rozlezeníčko

Tak jako cyklisté jezdí do tepla najíždět jarní kilometry, tak i lezci se rádi před sezónou prohřejí na sluníčku a na nýtech vcelku bezpečně zjistí, zda hodiny zimní přípravy na kampusu měli smysl.

Jelikož si u nás teplo dává načas, rozhodli jsme se, že my vyrazíme za ním a pořádně se protáhneme. Plní nedočkavosti jsme prostudovali epidemiologickou situaci a vybrali Chorvatskou Paklenici. V Míšově hledáčku už nějakou chvíli byla vícedélka na Anica Kuk (Velebitaski smer,6a+) a tak jsme sebou do výbavy přibalili k otestování i nové friendy Zero od Wild Country, protože, když si nejsi jist, že se udržíš, tyhle tě zákonitě podrží. V naší nabídce jsme si pro vás připravili také novou značku Rab (lze objednávat u nás na stěněHK). Máme rádi, když víme, co prodáváme a SZ(severozápadní) stěna se nabízí k otestování jedné z nejlehčích péřových bund Kaon (Rab), takže si v batohu našla i ona své místo.

V Paklenici bylo příjemných 20 stupňů. První a druhý den jsme se rozlezli na sportovních cestách a strávili pár hodin v sedle kola. Využil jsem i příležitosti místních kopců a šel se v rámci tréninku na moji letní expedici proběhnout. Třetí den byl klíčový, čekala nás jedenáctidélka na již zmíněnou Anicu Kuk. Tělo bylo po dvou dnech dřiny dost rozlámané a prsty značně rozbolavělé, ale kdy jindy zjistíš, jak na tom opravdu jsi, než když už máš pocit, že se nemůžeš zvednout z postele.
Ráno nebyl žádný spěch, v průvodci stálo 5 hodin a tak jsme vyrazili až kolem 9. Skála byla parádní, tvrdá, neoklouzaná s výborným třením. Některé délky byly trochu vypečené ale i přesto, že jsem toho za zimu moc nepolezl, lezlo se pěkně. Musím uznat, že ten kampus má něco do sebe. Síla nakonec vydržela až na samý vrchol a když sem si nebyl jistý, opravdu mě skvěle podrželi Zero friendy. Jejich výhodu vidím hlavně v tom, že nemusíte moc spekulovat o velikosti a o tom jak je založit, téměř vždy sedí jak prdel na hrnec. Myslím, že tady se vyplatí nešetřit. A péřovka Kaon od Rabu?(lze objednávat u nás na stěněHK). Pro nás věčně zmrzlé minimalisty je naprosto bezkonkurenční. Skvěle zahřeje při čekání na štandu i při sestupu. Nezabere moc místa v batohu a při lezení o ní ani nevíte. Takže za mě je to super lezecká bunda.

Byl to parádní útěk z každodenní reality a pěkně jsme se u toho protáhli a teď už se nemůžu dočkat, až vyschnou písky a otestuji i lezení, kde potřebuješ k té síle i pořádnou dávku odvahy.

Vrcholům zdar míša a Míša

Za posledních 30 dnů nikdo nevložil příspěvek do diskuze.

Abyste mohli vkládat příspěvky, tak se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.

© 2013-2024, Lezecká stěna - Hradec Králové.

Realizace a SEO: CCN PLUS s.r.o.